ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie la Chișinău

10:46 | 12.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Reuniunea Comunității Politice Europene (CPE) va avea loc pe data de 1 iunie curent, la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful statului, Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președintele Republicii Moldova Maia Sandu și președintele Consiliului European, Charles Michel, și expediată șefilor de stat și de guvern ai țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga, Cehia în octombrie 2022.

img23000196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!