ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate peste șapte mii de cazuri de viroze și gripă

18:13 | 16.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, în școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate 7463 de cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă sezonieră. Cifrele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES.

Astfel, din totalul cazurilor, 4272 au fost atestate în grădinițe și 3191 în instituțiile de învățământ primar și secundar. Totodată, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit și 200 de pedagogi.

În aceste condiții, MEC a expediat o circulară Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

De asemenea, Ministerul a solicitat conducătorilor instituțiilor de învățământ general implicarea în diverse acțiuni de control antiepidemic cum ar fi: monitorizarea zilnică a frecvenței elevilor și identificarea cauzelor absențelor de la ore; organizarea și desfășurarea activităților educaționale în condiții optime; respectarea igienei personale și colective, în special a igienei mâinilor; respectarea regimului de temperatură și de alimentație a copiilor și a elevilor în instituțiile de învățământ; menținerea curățeniei în încăperi și aerisirea periodică a sălilor de studii.

Foto: MEC

img23000311

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!