ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția pentru Supraveghere Tehnică a prezentat explicaţii asupra incendiului de la Portul Giurgiuleşti

11:32 | 17.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Agenția pentru Supraveghere Tehnică (AST) din cadrul Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a anunţat astăzi că s-a autosesizat în cazul accidentului produs la rezervorul de cereale din Portul Internațional Liber Giurgiulești, ca urmare a prăbușirii încărcăturii de peste o mie de tone de granule de șrot de floarea-soarelui, transmite MOLDPRES.

În urma examinării circumstanțelor create, AST a constatat că, din perspectiva securității industriale, depozitul de turte la care s-a produs avaria nu se atribuie la categoria obiectivelor supuse supravegherii tehnice de stat în domeniul securității industriale.

De asemenea, întreprinderea nu a notificat deținerea obiectivului industrial periculos, nu a prezentat documentația de proiect la acest obiectiv pentru înregistrare și nici nu a solicitat participarea reprezentantului organului de control și supraveghere tehnică de stat la lucrările comisiei de recepție, indică sursa citată.

Totuşi, în scopul prevenirii unor avarii de acest gen, AST a inițiat procedura de demarare a unui control inopinat de specialitate la întreprinderile de păstrare a granulelor de șrot.

În dimineața zilei de 16 ianuarie, la Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit un incendiu. Acesta s-a produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui.

Foto: AST

img23000327

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!