ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UNIDO va sprijini industrializarea Republicii Moldova și creșterea competitivității industriale a țării

13:33 | 18.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Lansarea unui parteneriat între Guvern și Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), în vederea regândirii modelului economic și creșterii competitivității industriale a țării, a fost discutată la întrevederea prim-ministrului Natalia Gavrilița cu reprezentanta UNIDO, Dona Școla, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Șefa Cabinetului de miniștri a accentuat că, în contextul noilor realități economice, conturate de războiul din Ucraina, intensificarea colaborării dintre Guvern și UNIDO este importantă pentru dezvoltarea unei economii moderne și crearea condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor. 

„Mizăm pe suportul UNIDO în accesarea de noi fonduri și exploatarea noilor mecanisme de finanțare, astfel încât să devenim o țară cât mai atractivă pentru investitori și să atragem cât mai multe investiții. Urmează, împreună, să facem un diagnostic al sectorului industrial, pentru a stabili prioritățile de bază, iar apoi să valorificăm infrastructura locală și să creăm centre de dezvoltare industrială în regiuni”, a spus prim-ministra.

La rândul său, Dona Școla a menționat că parteneriatul dintre Guvern și UNIDO se va baza pe un cadru de proiecte mai mari și pe o strategie consistentă de dezvoltare industrială. În această colaborare, Executivul va avea rol de coordonare strategică, iar UNIDO va mobiliza resurse pentru proiecte de asistență și cooperare tehnică mai coerentă. 

Programul de țară UNIDO pentru Moldova 2019-2023 se încheie în acest an, în prezent fiind în derulare trei proiecte axate pe promovarea investițiilor, angajarea productivă pentru comunitățile rurale și dezvoltarea antreprenoriatului, energie durabilă și managementul mediului.

Foto: Guvern

img23000368

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!