ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ajutorul pentru perioada rece a anului acoperă un număr mai mare de familii în acest sezon

18:04 | 18.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Mai multe familii defavorizate din Republica Moldova pot beneficia de ajutor lunar, în valoare de 700 de lei, acordat în perioada 1 noiembrie 2022 - 31 martie 2023, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

Executivul a aprobat majorarea de la 2,2 până la 2,6 a plafonului pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului. Astfel, va fi asigurată continuitatea prevederilor dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în cazul anulării stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Guvernul a aprobat extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea sau neacordarea dreptului la ajutor social și/sau ajutor pentru perioada rece a anului până la 40 de zile lucrătoare de la data înregistrării cererii. Această ajustare este necesară din cauza majorării volumului de muncă al personalului din structurile de asistență socială, în contextul implementării mai multor măsuri noi de protecție socială destinate suportului populației defavorizate în sezonul rece al anului.

Foto: Guvern

img23000385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!