ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte două site-uri care promovau informații ce incită la ură și război vor fi blocate de SIS

14:26 | 19.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Două site-uri, promotoare de informații ce incită la ură și război, urmează a fi blocate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al SIS, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, a fost emis astăzi de către directorul instituției. Astfel, urmează a fi sistate portalurile eadaily.com și bloknot.ru.

Conform sursei citate, ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

Anterior SIS a blocat mai mute site-uri care incitau la ură și război.

 

img23000418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!