ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție „Lumile femeii” a fost vernisată la Guvern

16:47 | 19.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. O expoziție de picturi semnate de Galina Vieru și Natalia Yampolskaia a fost vernisată pe holul de la et. V al Guvernului, în prezența tuturor membrilor Cabinetului de miniștri și a mai multor conducători de instituții publice, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a salutat lansarea unei astfel de expoziții în incinta Guvernului și a mulțumit artistelor plastice pentru ocazia oferită angajaților și oaspeților Executivului de a admira picturile pline de emoții și talent. 

„Scopul acestei acțiuni este să susținem arta, lucru foarte important mai ales în aceste vremuri tulburi pe care le traversăm, când operele de artă ne pot menține vii valorile eterne. Fiecare lucrare din expoziție este deosebită în felul său. Unul dintre tablouri - care înfățișează casa albastră cu prispă și coloane, m-a dus imediat cu gândul la curtea în care mi-am petrecut copilăria”, a declarat șefa Executivului. 

Din cele 31 de lucrări expuse în holul Guvernului, 18 aparțin Galinei Vieru. Pictorița are în palmares peste 20 de expoziții personale de pictură și tot atâtea participări la simpozioane internaționale de artă. Multe dintre lucrările sale se află în colecții private din SUA, Germania, Canada, Franța, Italia sau Elveția. O parte din operele de artă au fost prezentate și în incinta Consiliului Europei de la Strasbourg.  

Pictorița și-a exprimat recunoștința pentru primirea călduroasă și apreciere și a remarcat faptul că edificiul Guvernului are numeroase spații care pot fi transformate în galerii de artă: „Mă bucur să știu că picturile mele vor fi văzute și admirate de cât mai multe inimi. Sunt expuse aici tablouri din colecția Universul uman și Albastrul meu etern. Toate vorbesc despre latura spirituală a poporului nostru și despre valorile culturale pe care trebuie să le păstrăm și să le transmitem generațiilor ce vin”. 

Alte 13 picturi sunt semnate de Natalia Yampolskaia. Până în prezent, artista a participat cu lucrările sale la peste 70 de expoziții colective și personale, iar picturile ei se află în numeroase colecții personale sau sunt prezentate în muzee de artă din întreaga lume.  

„Expoziția este intitulată Lumile femeii, iar pentru mine această lume are o conotație extrem de importantă și profundă. Femeia aduce pace, femeia dă viață și oferă continuitate omenirii. Picturile mele vorbesc despre iubire, pace și veșnicie”, a declarat Natalia Yampolskaia. 

Picturile vor fi expuse în incinta Executivului până la 15 martie. 

Foto: Guvern

img23000425

img23000425

img23000425

img23000425

img23000425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!