ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

19 persoane au beneficiat în 2022 de implant cohlear

08:40 | 20.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină a anunțat că a alocat în anul 2022 aproape 34 milioane de lei (circa 1,6 mln de euro) pentru consumabilele costisitoare. Cel mai scump consumabil a fost implantul cohlear, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, consumabilele costisitoare sunt dispozitive medicale de ultimă generație utilizate în cadrul unor intervenții chirurgicale complexe pentru restabilirea funcțiilor diferitor organe și membre: ureche, rinichi, umăr, mână, picior.

Cel mai scump consumabil anul trecut a fost implantul cohlear, care a costat în medie 358 mii de lei. Astfel, 19 persoane asigurate au primit șansa de a-și recăpăta auzul.

Alte consumabile costisitoare utilizate frecvent în spitale pe parcursul anului trecut și finanțate din fondurile AOAM sunt cele pentru protezele de umăr, șold și genunchi în cadrul procedurilor de revizie, aparatele implantate în cazul bolilor cronice renale, proteze individuale ale aparatului locomotor etc.

De intervenții chirurgicale gratuite cu utilizarea consumabilelor costisitoare beneficiază toate persoanele asigurate care au indicații medicale.

Foto: viata-medicala.ro

img23000434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!