ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova Fruct va prelua experiențe în domeniu de la producătorii din Polonia

09:20 | 20.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Un grup de membri ai Asociaţiei Moldova Fruct se află, în perioada 17-21 ianuarie, într-o vizită de studiu în Polonia. Agenda producătorilor moldoveni include schimb de experiență în domeniul producerii fructelor cu o țară care este pe primul loc în Europa și al treilea din lume la producerea merelor, transmite MOLDPRES.

„Agricultorii din ţara noastră au vizitat Expoziția TSW 2023, considerată una dintre cele mai mari expoziții de horticultură din Europa Centrală și de Est. Acest târg reprezintă un loc de întâlnire a producătorilor de fructe și legume cu producătorii și distribuitorii de echipamente și tehnologii, inputuri și furnizori de servicii pentru industria horticolă. Tot aici, membrii Asociației au avut întrevederi cu reprezentanții unor companii de tehnică agricolă, ambalaj și containere reutilizabile”, potrivit Moldova Fruct.

Delegația Moldova Fruct a vizitat şi cea mai mare piață angro de fructe și legume din Polonia, Bronize, unde au avut loc câteva întâlniri B2B cu comercianți de fructe sâmburoase și importatori. „Sunt planificate întrevederi cu instituții-cheie precum Organizația Poloneză de Investiții și Comerț (PAIH) și Centrul Național de Sprijin pentru Agricultură și Polonezi din Varșovia”, a precizat sursa citată.

Vizita este organizară cu suportul Organizației Poloneze de Investiții și Comerț și Ambasadei Republicii Moldova în Polonia. Deplasarea se înscrie în strategia Asociației Moldova Fruct de diversificare a piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești.

Foto: Moldova Fruct

img23000440

img23000440

img23000440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!