ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vameșii au ridicat circa 1,4 mln de dolari SUA în urma înregistrării abaterilor privind circulația valutei străine

10:50 | 20.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului trecut, funcționarii vamali au ridicat circa 1,4 milioane de dolari SUA și peste 870 mii de euro în urma înregistrării abaterilor legale privind introducerea, expedierea şi scoaterea în/din Republica Moldova a numerarului în valută străină, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în total, au fost înregistrate 45 de abateri de la norme. Totodată, în urma încălcărilor depistate, angajații vamali au ridicat 36 320 de lire sterline și 241 560 de hrivne ucrainene.

În 21 de cazuri făptașii vor fi supuși răspunderii penale pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar pe marginea altor 24 de cazuri au fost pornite cauze contravenționale. Atât în cadrul cauzelor penale, cât și a celor contravenționale mijloacele bănești au fost ridicate și sunt pasibile confiscării.  

Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse sau scoase din Republica Moldova, conform legislației în vigoare.

Foto simbol

img23000448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!