ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenoriatul social este un model de afacere în care au de câștigat și fondatorii, și comunitățile, și statul, a declarat premierul Gavrilița

15:39 | 20.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Întreprinderea socială SRL „Floare de Cireș” din Răzeni, Ialoveni, se specializează pe livrare de prânzuri și acordarea unor servicii de alimentare. Din cei 31 de angajați ai întreprinderii, 13 sunt persoane cu dizabilități. De asemenea, întreprinderea oferă un program gratuit pentru instruirea chelnerilor și bucătarilor, dar și oportunități de cazare și bursă pentru cei care urmează aceste cursuri. Prin cantină socială pe care o gestionează, "Floare de cireș" livrează zilnic circa 40 de prânzuri gratuite pentru oamenii din comunitate, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița, care a vizitat astăzi întreprinderea, a mulțumit colectivului instituției și a înmânat administrației o diplomă din partea Guvernului. 

„Anul 2022 a fost unul greu, dar Dvs. ați reușit să mențineți și chiar să extindeți o afacere cu impact social. E frumos când Guvernul, autoritățile publice locale și oamenii de afaceri își unesc eforturile și dezvoltă asemenea proiecte de succes. Din acest model de afacere - antreprenoriatul social - au de câștigat toți, și fondatorii, și comunitățile, și statul. Vă mulțumim că le oferiți un loc de muncă persoanelor cu dizabilități, pentru eforturile și solidaritatea de care ați dat dovadă anul trecut, când ați oferit prânzuri calde oamenilor care fugeau din calea războiului", a spus Natalia Gavrilița. 

În viitorul apropiat, "Floare de cireș" își va extinde capacitățile de producere. Sunt în curs de finalizare lucrările de construcție a unei secții noi de producere, fapt ce va crea încă 10 locuri de muncă. De asemenea, grație suportului oferit de Guvern, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), va fi reabilitat sistemul de canalizare al clădirii. 

„În cei 10 ani de activitate, am reușit să încadrăm la lucru mai mulți tineri cu dizabilități. Sperăm că în maxim o lună vom trece în sediul nou, unde vom deschide mai multe locuri de muncă. Anul 2022 a fost unul cu provocări, dar, având sprijinul autorităților locale, a Guvernului și a partenerilor de dezvoltare, reușim să avem succese”, a declarat Sergiu Gurău, administratorul cantinei din cadrul Întreprinderii sociale. 

SRL „Floare de Cireș” dispune de o moară proprie și o cameră frigorifică, utilizând în procesul de producere, preponderent, produse locale. Pe termen mediu, este preconizată deschiderea unor întreprinderi similare în raioanele de sud și de nord ale țării.

Foto: Guvern

img23000457

img23000457

img23000457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!