ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În satele Sireți și Roșcani din Strășeni va fi creat un serviciu comunitar de pompieri

19:25 | 26.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. În satele Sireți și Roșcani din raionul Strășeni va fi dezvoltat Serviciul comunitar de pompieri. Proiectul în valoare totală de 266 de mii de dolari va fi implementat cu suportul Guvernului Statelor Unite, prin intermediul agenției USAID Moldova și al Programului Comunitatea Mea, transmite MOLDPRES. 

În prezent, în caz de incendiu, Serviciul de pompieri din Strășeni și cel din Chișinău au nevoie de aproximativ 40 de minute pentru a ajunge la Sireți, iar, în unele cazuri, nu pot veni din cauza suprasolicitării, în special primăvara și toamna când au loc numeroase incendii de vegetație. Din anul 2019, doar în satul Sireți au fost înregistrate peste 40 de incendii, iar Serviciile de Pompieri de la Strășeni și Chișinău au putut interveni doar la trei dintre ele.

Localitățile planifică să reorganizeze actuala Întreprindere municipală prin includerea unității de pompieri în structura operațională. În prezent, Întreprinderea municipală oferă servicii comune, precum colectarea deșeurilor solide, ambelor localități. Serviciul comunitar de pompieri va fi asigurat cu personal de bază, fiind prevăzută recrutarea a cel puțin 18 voluntari instruiți și echipați cu echipament de protecție.

Proiectul prevede extinderea garajului pentru deservirea autospecialei de pompieri și păstrarea echipamentului de stingere a incendiilor, precum și reconstrucția acoperișului garajului existent în comunitatea Roșcani, ce va servi drept unitate de pompieri. Totodată, va fi extinsă și rețeaua de hidranți de incendiu, urmând a fi instalați 11 hidranți noi în satul Sireți și alți patru în satul Roșcani. 

Foto: IREX

img23000634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!