ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autostrada Unirii din România ar putea fi continuată până la Chișinău și Odesa

19:44 | 26.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Autostrada Unirii (A8) din România ar putea fi continuată până la Chișinău și Odesa. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii de la București, Sorin Grindeanu, după întrevederea cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, transmite MOLDPRES.

„Am abordat și subiectul modernizării și construcției mai multor poduri rutiere transfrontaliere peste Prut: Podul de la Sculeni; Podul Oancea (Cahul); Podul Albița (Leușeni) - pod nou; Podul Răducăneni (Bărboieni) - pod nou; Podul Bumbăta (Leova) - pod nou; Podul Fălciu (Leca /Cantemir) - pod nou”, a punctat Sorin Grindeanu. 

În domeniul infrastructurii feroviare, cei doi oficiali au discutat despre extinderea liniei de cale ferată cu ecartament larg până la Stația Nicolina (Iași). Astfel, trenurile ar putea circula pe cale ferată cu ecartament larg pe relația Ungheni - Cristeși Jijia - Socola - Nicolina.

Oficialul de la București a mai adăugat că un punct de interes comun este și reabilitarea coridorului feroviar Iași – Ungheni – Chișinău - Odesa, prin finanțare obținută de la Banca Mondială.

În domeniul aerian, este analizată posibilitatea creșterii numărului de frecvențe ale operatoriilor aerieni români pe segmentul București - Chișinău - București, dar și diversificarea destinațiilor prin operarea unor noi curse de pe mai multe aeroporturi internaționale din România.

Foto: facebook.com

img23000635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!