ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii îndeamnă șoferii să circule cu atenție în condițiile complicate ale vremii

16:11 | 28.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Oamenii legii recomandă șoferilor să conducă automobilele cu atenție întrucât în mai multe regiuni ale țării se circulă în condiții de iarnă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, conducătorii auto trebuie să evite frânările şi accelerările bruşte. Totodată, persoanele sunt îndemnate să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

De asemenea, polițiștii solicită șoferilor să nu efectueze depăşirea coloanelor de autovehicule. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile automobilului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, este important ca persoanele să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de mers. Șoferii sunt îndemnați să nu conducă automobilul dacă sunt obosiţi și să evite folosirea telefonului în timpul circulației. La fel, părinții sunt atenționați să supravegheze copiii la săniuș.

Polițiștii vor continua să monitorizeze situația pe drumurile din țară. În situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

Meteorologii au emis pentru astăzi Cod Galben de condiții complicate ale vremii. Avertizarea este valabilă în zonele Centru și Sud ale țării. Pe parcursul zile vor cădea precipitații sub formă de ninsoare, predominant în partea de sud a țării. Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș.

img23000689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!