ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a anunțat prioritățile sesiunii de primăvară a Legislativului

10:56 | 02.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul s-a reunit astăzi în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară a anului curent. În debutul ei, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un discurs în care a anunțat prioritățile legislative pentru actuala sesiune, comunică MOLDPRES.

„În acest an, ne propunem să revenim la creștere economică. Îi vom susține pe cei care muncesc și care contribuie la buget – antreprenorii, salariații, tinerii și familiile”, a menționat șeful Legislativului.

Alte priorități enunțate de președintele Parlamentului sunt: asigurarea condițiilor bune de dezvoltare a afacerilor în regiuni și la nivel local, dezvoltarea satelor și a orașelor din Moldova, combaterea corupției, impulsionarea schimbărilor în domeniile educației și sănătății.

„Integrarea europeană rămâne o prioritate a guvernării. Este proiectul nostru de țară și aici rog să atragem o atenție sporită racordării legislației noastre la acquis-ul UE, precum și realizării Planului de accelerare a implementării angajamentelor ce reies din Opinia Comisiei Europene”, a subliniat Igor Grosu de la tribuna centrală a Parlamentului.

img23000821

img23000821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!