ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins din nou la AIPA

14:47 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Alte 12 percheziții au fost efectuate astăzi de ofițerii Direcției generale teritoriale ”Nord” a CNA și procurorii anticorupție la domiciliile şi sediile administratorilor a șase companii care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii în nordul Moldovei – în municipiul Bălţi și în raioanele Drochia, Râşcani, Făleşti şi Glodeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, azi au fost ridicate ordine de plată, facturi fiscale, certificate care confirmă depunerea dosarelor de subvenționare, telefoane mobile și alte mijloace de probă relevante pentru cauză. De asemenea, zilele trecute au fost depuse încă două denunțuri pe fapte similare de corupere la acordarea subvențiilor, în baza cărora au fost inițiate două urmăriri penale.

La 24 ianuarie, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în 26 de cauze penale, pornite pe abuz în serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari ai Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!