ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgență a fost prelungită pentru 60 de zile

16:47 | 02.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Starea de urgenţă a fost prelungită pentru încă 60 de zile, începând cu data de 4 februarie. Hotărârea a fost votată astăzi de 60 de deputați, comunică MOLDPRES.

Propunerea parvenită din partea Guvernului a fost motivată de amenințările existente și, respectiv, de necesitatea asigurării securității aprovizionării cu resurse energetice, gestionării fluxului de refugiați și contracarări altor riscuri de securitate.    

Pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 24 februarie 2022, la propunerea Guvernului R. Moldova, Parlamentul a declarat starea de urgență pe întreg teritoriul țării, ținând cont de pericolul iminent la adresa securității naționale provocat de războiul din Ucraina.

Foto: Parlament

img23000847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!