ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea privind prelungirea stării de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

08:57 | 03.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Hotărârea privind prelungirea stării de urgență cu 60 de zile a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

La propunerea Guvernului, Parlamentul a adoptat ieri Hotărârea privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 4 februarie 2023. Necesitatea acestei hotărâri a fost determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului.

Conform documentului, Parlamentul Republicii Moldova va informa, în termen de 3 zile, Secretarul General al ONU și Secretarul General al Consiliului Europei despre prezenta hotărâre și cauzele adoptării acesteia.

În hotărâre se precizează că starea de urgență nu afectează organizarea și desfășurarea în unitatea teritorială autonomă Găgăuzia a alegerilor pentru funcția de Guvernator (Başcan) și a celor parțiale pentru Adunarea Populară a Găgăuziei din primăvara anului 2023.

Sursa: monitorul.gov.md

img23000859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!