ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj salvatorilor IGSU detașați în misiune umanitară în Turcia

21:37 | 06.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a urat mult curaj celor 55 de salvatori ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI care în această seară, la ora 21.00, au urcat în autospeciale și au plecat în misiune spre zona Turciei care a fost cea mai afectată de cutremurele din ultimele două zile, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiective de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, a spus președintele Maia Sandu.

Salvatorii moldoveni vor pune umărul, alături de colegi din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

„Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea - veți munci fără pauze, luptând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă! Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a conchis șefa statului.

Foto: Președinție

img23000952

img23000952

img23000952

img23000952

img23000952

img23000952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!