ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doar cinci candidați la funcții în CSM au promovat evaluarea

13:51 | 07.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi ultimele rezultate privind evaluarea candidaților la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii /CSM/, din rândul judecătorilor de carieră. Astfel, din cei 28 de judecători înscriși în concurs au promovat evaluarea cinci, comunică MOLDPRES.

Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea candidaților la CSM, din rândul judecătorilor, cu cinci decizii de promovare și 23 de decizii de nepromovare. Cei cinci candidații care au promovat evaluarea sunt magistrați din cadrul instanțelor de fond.

Candidații care au picat evaluarea continuă să activeze în sistemul judecătoresc, dar nu mai pot participa la concursul pentru ocuparea funcției de membru în CSM.

28 de judecători din cadrul instanțelor de diferite nivele s-au înscris în concurs pentru funcția de membru CSM, dintre care cinci s-au retras, nepromovând astfel evaluarea.

Foto simbol

img23000978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!