ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următoarele zile se prevede vreme instabilă şi pericol de gheață subțire

10:48 | 11.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. În următoarele zile, vremea va avea un caracter instabil, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 11 februarie, vom avea vreme fără precipitații, restul zilelor vor cădea ninsori, la început pe arii extinse, apoi restrânse și cantitativ vor slăbi. În aceste condiții, pe drumuri se va forma ghețuș.

„Vântul va sufla din direcție variabilă, slab până la moderat, duminică izolat cu unele intensificări. Regimul termic va fi neuniform noaptea, respectiv, sâmbătă și luni se va situa între -5..-10°C, iar duminică între -1..-6°C. Ziua nu se aşteaptă schimbări, iar maximele vor oscila între -1..+4ºC”, indică SHS.

De asemenea, Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis  o avertizare, valabilă în perioada 11-13 februarie, referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață create în bazinele acvatice. Potrivit hidrologilor, din cauza temperaturilor scăzute, în perioada de referinţă, pe majoritatea râurilor mici și bazinele de apă din ţară se vor menține formaţiunile de gheaţă, iar pe râurile Nistru și Prut va continua apariția formațiunilor de gheață la maluri și năboi, izolat instalarea podului de gheață.

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze să încerce pescuitul la copcă. De asemenea, trebuie să fie atenți părinții şi să le interzică minorilor jocurile în preajma surselor acvatice. 

Foto simbol

img23001110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!