ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii din Moldova continuă misiunea în Turcia

11:53 | 13.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. La data de 12 februarie, echipa de salvatori din Moldova care participă la misiunea din Turcia, a preluat două sectoare noi în localitățile Ballioz și Guzelyayla, din provincia Hatay, unde au efectuat lucrări de căutare și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în cele două sectoare noi, la solicitarea echipelor de voluntari, salvatorii țării noastre au acordat suport cu utilajul tehnic din dotare, pentru identificarea locului sinistraților rămași blocați sub ruine.

Ulterior, echipa salvatorilor moldoveni a continuat intervenția în orașul Antakya, unde în comun cu echipele de căutare-salvare din Olanda au desfășurat acțiuni de evaluare a blocurilor locative distruse de seism.

De la începutul misiunii internaționale, echipa de salvatori de la Chișinău a reușit să salveze un băiat în vârstă de trei ani de sub ruinele unui bloc de locuit. Totodată, salvatorii moldoveni au intervenit în trei sectoare avariate de seism, unde au desfășurat lucrări de căutare și evaluare pe o suprafață totală de circa 6 km2.

Cutremurele de la începutul săptămânii trecute din Turcia şi Siria s-au soldat cu peste 35 mii de morţi. Cifra însă ar putea să crească susțin autoritățile din cele două țări.

Foto: IGSU

img23001133

img23001133

img23001133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!