ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte trei transportoare din partea Germaniei vor fi recepționate de Armata Națională

08:44 | 14.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Armata Națională urmează să recepționeze alte trei transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Germaniei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, unitățile de tehnică vor sosi astăzi în Republica Moldova. Blindatele Piranha sunt recepționate în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Aranjamentului semnat între minister și partea germană în octombrie 2021.

Transportoarele vor fi utilizate în procesul de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.

Primul lot din trei unități de Piranha a ajuns la Chișinău în ianuarie curent. Donația conține în total 19 transportoare blindate "Piranha-3". Celelalte unități de tehnică vor fi livrate pe parcursul acestui an.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!