ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului s-a întâlnit cu membrii Clubului de Lectură al Liceului „Spiru Haret” din Chișinău

20:16 | 14.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu a cunoscut în această după-amiază a Zilei Naționale a Lecturii pe membrii Clubului de Lectură al Liceului „Spiru Haret” din capitală, despre care a aflat cât de entuziaști sunt în raport cu felul în care literatura și lectura le-au influențat percepția asupra vieții, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Acești tineri, în prezent în clasa a IX-a, sunt la curent cu tot ceea ce se scrie pe ambele maluri ale Prutului, urmăresc fiecare lansare de carte, merg la festivaluri literare - atât aici, cât și în România, iar scriitorii vin cu plăcere, dar și cu emoție, la ședințele Clubului lor”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a menționat că astăzi a fost lansată Campania Națională „Cartea Deschisă” prin care se propune extinderea în întreaga țară nu doar a experienței acestor tineri, dar și a experienței altora, asemenea lor.

„Nu e nevoie de mult - doar de un spațiu prietenos, de entuziasm, pasiune și sete de a descoperi lucruri noi. Vă îndemn, dragi tinere și tineri, ca prin intermediul cărților să descoperiți noi lumi, să vă descoperiți pe voi înșivă. Să creșteți, să zburați și să învățați să credeți în voi!”, a declarat președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img23001199

img23001199

img23001199

img23001199

img23001199

img23001199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!