ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din raionul Anenii Noi a fost modernizat cu susținerea Guvernului Japoniei

17:55 | 15.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Liceul teoretic „Olimp” din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, a fost modernizat cu susţinerea Guvernului Japoniei. Ceremonia de finalizare a proiectului a avut loc astăzi, în prezenţa ambasadorului nipon în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, transmite MOLDPRES.

Instituţia a fost renovată în cadrul Programului ”Kusanone”, valorificând un grant de peste 61 mii de dolari, folosiţi pentru termoizolarea pereților exteriori, renovarea soclului și căilor de acces, aplicarea pavajului în curtea liceului. Proiectul a contribuit la crearea condițiilor optime pentru mediul educațional, asigurarea protecției sănătății și securității celor 292 de elevi, 41de  profesori și personal tehnic, sporind eficiența energetică.

”Tinerii moldoveni reprezintă punctul forte al acestei țări. De îndată ce războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia și Moldova va deveni membră a Uniunii Europene, țara își va valorifica la maximum potențialul formidabil de resurse umane, ca niciodată până acum”, a menționat la eveniment Yamada Yoichiro.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de circa 7 milioane de dolari, pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Foto: Ambasada Japoniei

img23001224

img23001224

img23001224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!