ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 70 de mii de persoane au vizitat Expoziția „Fabricat în Moldova”

11:36 | 16.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Peste 70 de mii de persoane au vizitat cea de-a XX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, care a fost organizată în perioada 1-5 februarie la Moldexpo. Rezultatele au fost prezentate astăzi de Camera de Comerț și Industrie (CCI), transmite MOLDPRES.

Președintele CCI, Sergiu Harea a declarat la o conferință de presă că la expoziție au participat circa 350 de companii autohtone care și-au prezentat produsele pe o suprafață de 3800 de metri pătrați în două pavilioane ale Centrului Moldexpo. La eveniment au fost prezenți și delegații din 12 țări, care au avut ocazia să cunoască produsele autohtone moldovenești. Printre vizitatorii au fost persoane din România, Ucraina, Polonia, Croația, Japonia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Spania, Italia și Belgia.

Evenimentul a reunit antreprenori autohtoni din toate domeniile economiei naționale, inclusiv industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari. 

Expoziția „Fabricat în Moldova” a cuprins și un amplu program de afaceri. În cadrul acestuia au fost organizate 15 activităţi, la care au participat, în total, circa 1550 de persoane. Totodată, expozanții au inițiat peste 60 de contracte de cooperare cu antreprenori locali și străini pentru promovarea produselor moldovenești. Majoritatea contractelor încheiate au fost în domeniul conservării fructelor și legumelor, ambalării, textilelor, patiserie și panificație, prestări servicii. Potrivit unui sondaj desfășurat de CCI, 89 % dintre companiile participante la eveniment s-au declarat mulțumite de rezultatele expoziției.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2023 a fost organizată de CCI, sub patronajul Guvernului, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). 

img23001244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!