ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO MOLDPRES își consolidează poziția pe piața media europeană: Instituţia a încheiat un Acord de colaborare cu Agenția de presă ANSA din Italia

14:06 | 16.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Agenția Informațională de Stat MOLDPRES a încheiat astăzi un Acord de colaborare cu Agenția de presă ANSA din Italia. Acesta prevede difuzarea reciprocă a știrilor și produselor informaționale, transmite MOLDPRES.

Evenimentul s-a desfășurat într-un format mixt. În Republica Moldova a fost prezent directorul MOLDPRES, Petru Beregoi, și ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni, iar în Italia directorul Agenției ANSA, Stefano De Alessandri, și ambasadorul R. Moldova în Italia, Anatolie Urecheanu.

Directorul MOLDPRES, Petru Beregoi, a subliniat că schimbul de informații cu ANSA va permite extinderea ariei de abordare a subiectelor și evenimentelor externe. „Acordul de colaborare va reprezenta un pas important pentru colaborarea Agenției MOLDPRES cu instituțiile de presă similare din Uniunea Europeană. Acest lucru reprezintă o oportunitate de a promova produsele noastre informaționale și a fi mult mai vizibili pe piața media europeană. Totodată, comunitatea europeană va fi informată din surse oficiale despre evenimentele importante din Republica Moldova”, a spus Petru Beregoi.

La rândul său, directorul Agenției ANSA, Stefano De Alessandri, a menționat că instituția a semnat acorduri de colaborare cu toate țările din UE. „În premieră, semnăm un acord de colaborare cu o agenție dintr-o țară ce nu este membru al Uniunii Europene și face parte din fostele state CSI. ANSA are peste o mie de angajați. Cu toții mizăm pe difuzarea reciprocă a produselor mediatice și realizarea schimbului de experiență”, a afirmat Stefano De Alessandri.

Agenția Națională de Presă Asociată (ANSA) sau Agenzia Nazionale Stampa Associata este cea mai importantă agenție de presă din Italia. ANSA este o cooperativă non-profit, ai cărei membri și proprietari sunt 36 de organizații de știri de top din Italia. ANSA este concepută pentru a colecta și transmite informații despre principalele evenimente italiene și mondiale. În acest scop, instituția are 22 de birouri în Italia și 81 de birouri în alte 78 de țări. Aceasta are sediul la Roma. Agențiile ANSA transmit peste 3 500 de știri și peste 1 500 de fotografii pe zi, care sunt difuzate presei italiene, instituțiilor naționale, asociațiilor comerciale locale și internaționale, partidelor politice și sindicatelor. Pe lângă materialele informaționale realizate în limba italiană, ANSA își transmite știrile în engleză, spaniolă, germană, portugheză și arabă.

MOLDPRES a semnat Acorduri similare cu Agențiile Agerpres din România și Ukrinform din Ucraina, iar în prezent au loc discuții cu Agențiile de presă din Lituania, Letonia, Bulgaria, Georgia și Armenia pentru încheierea unor acorduri similare.

img23001256

img23001256

img23001256

img23001256

img23001256

img23001256

img23001256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!