ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul Cabinet de miniștri a depus jurământul în fața șefei statului

19:42 | 16.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Membrii noului Executiv au depus astăzi jurământul în fața președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei ceremonii oficiale. Șefa statului a subliniat în mesajul său către premier și miniștri că au sarcina să administreze treburile țării într-o perioadă foarte dificilă, marcată de multiple crize și că așteptările oamenilor față de Guvern și față de stat sunt mari, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„R. Moldova trebuie nu doar să reziste - ea trebuie să se dezvolte. Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care afectează țara noastră, dar și să investim în viitor. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor”, a declarat președintele Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că proiectul de dezvoltare a țării este aderarea la Uniunea Europeană și că doar așa ne putem păstra și consolida democrația, putem să accelerăm creșterea economică și să ridicăm nivelul de trai al populației. 

„Noul Guvern trebuie să păstreze Moldova în lumea țărilor libere, unde viața omului contează și unde fiecare poate gândi și acționa liber, își poate construi viața pe care o dorește. Cetățenii rămân îngrijorați, iar Executivul trebuie să răspundă acestor îngrijorări, în toate domeniile. Aștept de la Guvern să comunice deschis și direct cu oamenii, să-i informeze clar despre ceea ce face”, a mai spus șefa statului.

Totodată, președintele Maia Sandu a mulțumit încă o dată Nataliei Gavrilița și altor colegi care nu se regăsesc în noul Executiv pentru efortul extraordinar pe care l-au depus în cele 18 luni de mandat. 

Foto: Președinție

img23001268

img23001268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!