ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5 mln de lei au fost alocate pentru modernizarea terenurilor și centrelor sportive din șase localități

15:00 | 17.02.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Peste cinci mln de lei (250 mii de euro) au fost alocate pentru construcția sau modernizarea terenurilor sau centrelor sportive din șase localități din țară. Proiectele au fost incluse în Programul „Satul european”, iar beneficiari ai acestora vor fi peste patru mii de copii și adolescenți, informează MOLDPRES.

Unul dintre proiectele inițiate în acest sens este cel de reconstrucție a acoperișului clădirii Centrului sportiv din satul Dezghingea, UTA Găgăuzia. Pentru implementarea acestuia, au fost alocate 3,5 mln de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Circa 60 la sută din volumul lucrărilor prevăzute au fost deja realizate.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), UTA Găgăuzia beneficiază de 19 proiecte de dezvoltare locală. Valoarea totală a acestora depășește 71 mln de lei.

Directorul ONDRL, Mihail Croitoru, a declarat că în perioada următoare este preconizată finalizarea mai multor proiecte incluse în Programul „Satul european”, inclusiv inițiative care prevăd construcția sau renovarea edificiilor sportive. Programul cuprinde în total 496 de proiecte de dezvoltare a localităților Republicii Moldova. 79 dintre acestea au fost deja implementate.

Foto: ONDRL

img23001295

img23001295

img23001295

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!