ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administratorul și șoferul unei companii de transport au fost condamnați la patru ani de închisoare

10:20 | 20.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Administratorul și șoferul unei companii de transport, care în aprilie anul trecut nu au declarat în vamă 240.000 de euro și 8.000 de USD au fost condamnați la patru ani de închisoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, camionul ce urma să ajungă în Turcia și în care fuseseră ascunși banii nedeclarați, a fost supus confiscării, ca bun folosit la comiterea contrabandei. Totuși, instanța de judecată a refuzat solicitarea procurorilor de confiscare și a sumei de bani care fac obiectul acestei infracțiuni.

Conform procurorilor, respingerea acestei solicitări contravine atât legii, cât și practicii judiciare de confiscare. Prin urmare, procurorii PCCOCS vor contesta sentința în parte ce ține de confiscarea celor 240.000 de euro și 8.000 de USD.

Inculpații sunt din Chișinău și au vârsta de 47 și, respectiv, 51 de ani. Cei doi sunt acum în custodia statului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!