ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor a fost discutată la Parlament

14:01 | 22.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică au audiat astăzi Raportul de implementare a Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020 – 2025. Informarea a fost prezentată de directorul Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Daniel-Marius Staicu, comunică MOLDPRES.

Potrivit informației raportate, până în prezent, au fost realizate 11 măsuri din Strategie. 47 de măsuri se află în curs de realizare sau sunt parțial realizate, iar 16 sunt, deocamdată, nerealizate.

Astfel, pe parcursul anului, eforturile autorităților au fost concentrate pe identificarea, analiza și perceperea riscurilor de spălare a banilor și de finanțare a terorismului, cu care se confruntă Republica Moldova. De asemenea, în baza propunerilor făcute de Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări la cadrul legal în domeniu.

Totodată, acțiunile care se regăsesc în Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei se referă la beneficiarul efectiv, instruirea entităților raportoare, precum și prevenirea utilizării organizațiilor necomerciale în scopul finanțării terorismului.

Foto: Parlament

img23001437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!