ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii au descins la mai multe companii care produc dezinfectanți

14:16 | 22.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI au efectuat astăzi percheziții la mai multe companii care produc dezinfectanți, într-un dosar de evaziune fiscală în sumă de aproximativ 800 de  milioane de lei (circa 40 mln de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit oamenilor legii, companiile percheziționate în Chișinău au beneficiat nejustificat de scutiri semnificative de impozite la folosirea alcoolului etilic nedenaturat. Mai exact, companiile au solicitat și primit o astfel de scutire, așa cum au declarat eronat că ar folosi produsul la fabricarea parfumurilor și produselor cosmetice. În realitate, produsul a fost folosit la fabricarea dezinfectantului anti-Covid-19, în cantități enorme – de ordinul decalitrilor.

În urma perchezițiilor efectuate la sediile companiilor, oamenii legii au ridicat spre cercetare seturi de documente și purtători de informații.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!