ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat proceduri ce reglementează operarea baloanelor și planoarelor

13:14 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi o hotărâre ce prevede acordarea licențelor de echipaj de zbor pentru baloane și transpunerea în legislația națională a Regulamentului UE de stabilire a normelor pentru operarea planoarelor, precum și pentru acordarea de licențe de echipaj de zbor pentru planoare, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Prin aprobarea și implementarea proiectului, va fi stabilit un cadru de reglementare mai simplificat și proporțional cu riscurile și complexitatea operațiunilor aeriene cu planoare/ baloane. Odată ce aceste aeronave presupun operațiuni mai puțin complexe, respectiv și riscurile sunt mai mici. 

„Prezentul proiect va asigura un nivel înalt de siguranță și, în același timp, va reduce sarcina de reglementare, în special pentru piloții/ operatorii de planoare/ baloane”, susține ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.   

Așadar, în cazul introducerii acestui ansamblu de norme și proceduri, există certitudinea că în Republica Moldova vor exista toate premisele necesare unei dezvoltări favorabile a domeniului aferent operării baloanelor și planoarelor.

Proiectul poate fi consultat aici https://bit.ly/3x0YJ1C

Foto: Guvern

img23001449

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!