ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile moldo-poloneze au fost discutate, la Varșovia, de Maia Sandu și omologul său Andrzej Duda

14:42 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. La Varșovia, unde comunitatea internațională a marcat un an de când a început războiul Rusiei contra Ucrainei, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„L-am revăzut pe președintele Andrzej Duda, un mare susținător al țării noastre și al parcursului nostru european. Am discutat cu președintele Duda despre evoluțiile de securitate din regiune, despre provocările cu care ne confruntăm și consecințele războiului asupra țării noastre. Oamenii din Republica Polonă și din Republica Moldova, care trăiesc cu acest război la hotar, își doresc pace și libertate și susțin poporul ucrainean”, a spus președintele Maia Sandu.  

Totodată, șefa statului a menționat că Polonia este un partener de încredere pentru țara noastră, în special în aceste timpuri dificile. „Am mulțumit pentru sprijinul consecvent pe care ni l-a oferit poporul polonez pentru dezvoltarea democrației, susținerea economiei și a aspirațiilor noastre de a deveni membri ai Uniunii Europene”, a conchis președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img23001455

img23001455

img23001455

img23001455

img23001455

img23001455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!