ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

14 case de cultură au fost renovate sau modernizate prin Programul „Satul european”

10:39 | 23.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 14 case de cultură au fost renovate sau modernizate prin Programul „Satul european”. Investiția este de aproape 14 mln de lei (700 mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

În urma implementării proiectelor, peste 30 de mii de cetățeni vor beneficia de condiții mai bune în desfășurarea activităților cultural - artistice. Astfel, copiii din fanfara satului Cubolta, raionul Sângerei, au primit instrumente muzicale noi. Totodată, în localitate a fost renovat și dotat studioul artistic.

În satul Cucoara, raionul Cahul, a fost renovat și dotat Muzeul satului, care cuprinde o parte din clădirea Casei de cultură și reprezintă cartea de vizită a comunei. În cadrul proiectului au mai fost procurate 30 de seturi de costume tradiționale, un set de mobilier și alte mijloace tehnice, pentru care s-a cheltuit peste un milion de lei. 

Cel mai recent proiect similar finalizat a inclus modernizarea a trei instituții de menire culturală și socială din satul Puțintei, raionul Orhei. Proiectul a depășit suma de un mln de lei.

Programul Național „Satul european” cuprinde 496 de proiecte de dezvoltare locală. Dintre acestea, 52 țin de renovarea/restaurarea/conservarea monumentelor istorice. Conform raportului de progres emis de către specialiștii Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), până în prezent au fost finalizate 81 de proiecte de dezvoltare locală.

Foto: ONDRL

img23001479

img23001479

img23001479

img23001479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!