ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul britanic al apărării nu exclude ca războiul din Ucraina să mai dureze încă un an

13:32 | 23.02.2023 Categorie: Externe

Londra, 23 feb. /MOLDPRES/. Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, nu a exclus joi posibilitatea ca războiul din Ucraina să mai dureze încă un an pentru că preşedintele rus Vladimir Putin nu pare să vrea să pună capăt agresiunii, relatează EFE, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

'Cred că Rusia a demonstrat un dispreţ total nu doar faţă de vieţile oamenilor din Ucraina, ci şi faţă de cele ale propriilor soldaţi', a declarat ministrul Wallace la postul de radio LBC din Londra.

După 12 luni de război în Ucraina, circa 188.000 de soldaţi ruşi - în realitate, mult mai mulţi - sunt morţi şi răniţi 'ca urmare a acestei catastrofale erori de calcul şi a agresiunii preşedintelui Putin', a afirmat Ben Wallace.

'Când cineva a întrecut măsura şi crede că este în regulă să facă asta propriului său popor, nu cred că se va opri', a spus Wallace, întrebat dacă războiul ar putea dura încă 12 luni.

Marea Britanie va păstra un minut de reculegere vineri în semn de respect pentru victimele conflictului din Ucraina, cu ocazia împlinirii unui an de la declanşarea invaziei ruse împotriva acestei ţări.

Foto: twitter.com

img23001490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!