ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un an de război: Parlamentul Republicii Moldova este alături de poporul ucrainean

10:30 | 24.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Deputații Ion Groza, șeful Delegației Legislativului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și Oazu Nantoi, președintele Grupului de prietenie cu Ucraina vor participa astăzi, la Kiev, la evenimentele dedicate unui an de război declanșat de către Rusia împotriva Ucrainei, organizate de Rada Supremă a Ucrainei, informează MOLDPRES.

În seara zilei, începând cu ora 19.00, scuarul Parlamentului va fi iluminat, pe parcursul întregii nopți, în culorile drapelului Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, iar iluminatul decorativ al clădirii Legislativului va fi deconectat.

De la declanșarea războiului din Ucraina, acum un an, Parlamentul a fost constant alături de poporul ucrainean și a transmis mesaje de pace. Pe parcursul anulului, peste 400 de refugiați ucraineni au vizitat instituția parlamentară – copii, tineri, femei, fiind implicați în zeci de activități. Au fost organizate expoziții de desene ale copiilor refugiați din Ucraina, inclusiv cu vânzare în scop caritabil. De Ziua internațională a păcii, 43 de copii din Republica Moldova și Ucraina au pictat împreună simbolurile și emoțiile păcii, ghidați de artistul plastic Valeria Barbas. Alături de copiii din Moldova, copiii refugiați și mamele lor au participat la programul de activități organizate de Legislativ cu prilejul Zilei Europei și al Zilei internaționale a ocrotirii copilului. Despre situația refugiaților din țară s-a discutat la audierile și mesele rotunde organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia administrație publică și dezvoltare regională.

Foto: Parlament

img23001520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!