ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O declarație cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost adoptată de Legislativ

14:43 | 02.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Aleșii poporului au adoptat astăzi, în ședință plenară, o declarație prin care condamnă brutalitatea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, comunică MOLDPRES.

Deputații au constatat că Rusia, din februarie 2014, poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie 2022 printr-o invazie la scară largă.

Potrivit documentului, acest act de agresiune fățișă reprezintă crime de război și o încălcare flagrantă şi gravă a principiilor dreptului internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Federația Rusă.

Parlamentarii solicită Rusiei să înceteze activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei. În același timp, autoritățile Republicii Moldova susțin eforturile comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, stabilirea răspunderii pentru crime de război și pentru toate încălcările dreptului internațional umanitar comise de Federația Rusă și acoliții săi în Ucraina. Documentul confirmă disponibilitatea autorităților Moldovei de a acorda și în continuare asistență umanitară și ajutor locuitorilor Ucrainei care sunt în căutarea unui refugiu din cauza războiului.

Foto: Parlament

img23001716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!