ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul General al Guvernului, Artur Mija, a avut o întrevedere cu ambasadorul României

18:58 | 06.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Secretarul general al Guvernului, Artur Mija, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. Oficialii au discutat despre proiectele propuse spre realizare în cadrul Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi cel al României, privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară, în baza unui ajutor financiar în valoare de 100 de milioane de euro, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

În cadrul primei tranșe a Acordului, urmează a fi finanțate proiecte de dezvoltare regională și infrastructură, precum și proiecte din domeniul educației. În ceea ce vizează cea de-a doua tranșă, în perioada următoare, vor fi colectate conceptele proiectelor propuse de ministere, după care acestea vor fi prioritizate - preponderent, fondurile vor fi canalizate în regiuni, astfel ca banii să aducă beneficii directe fiecărui cetățean.  

„Portofoliile depuse vor fi analizate ținând cont de prioritățile Guvernului – reconstrucția economiei, dezvoltarea infrastructurii și asigurarea securității țării. De asemenea, ne vom axa pe proiecte în domeniul agriculturii și energiei. Vom depune efort pentru implementarea cât mai rapidă a fiecărui proiect, astfel încât să livrăm, cât mai curând rezultatele așteptate de oameni”, a spus Artur Mija, accentuând importanța asigurării absorbției complete de către țara noastră a fondurilor puse la dispoziție de către Executivul României. 

La rândul său, ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu, a reiterat că România acordă o atenție specială relațiilor bilaterale cu Republica Moldova și va continua să susțină proiectele cu impact direct asupra îmbunătățirii calității vieții cetățenilor.

Foto: Guvern

img23001818

img23001818

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!