ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Parlamentul European va fi organizată o dezbatere despre situația din Republica Moldova

13:16 | 09.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Grupurile politice din Parlamentul European au decis astăzi includerea pe agenda sesiunii plenare de săptămâna viitoare a unei dezbateri despre situația din Republica Moldova și despre provocările pe care autoritățile din țara noastră trebuie să le gestioneze în această perioadă. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, informează MOLDPRES. 

Dezbaterea va fi urmată de o rezoluție, care ar urma să fie adoptată cel mai probabil în sesiunea plenară din luna aprilie, a precizat europarlamentarul.

„Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina acum un an, am spus că Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina pentru securitatea României și a Uniunii Europene. Tocmai de aceea, trebuie să ne implicăm pentru ca UE să ajute cât mai mult Republica Moldova să treacă peste provocările actuale, să ia noi măsuri în beneficiul oamenilor și să fie pregătită de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, a spus Mureșan.

Oficialul a precizat că dezbaterea de săptămâna viitoare „va fi un foarte bun moment pentru ca Parlamentul European, să își arăte din nou toată susținerea pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”.

Foto simbol

img23001904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!