ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a inspectat punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Criva - Mămăliga

18:11 | 09.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a întreprins astăzi o vizită de inspecție la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Criva – Mămăliga. Șeful Guvernului a discutat cu conducerea postului vamal, a poliției de frontieră și ANSA despre măsurile de eficientizare a trecerii frontierei de stat cu Ucraina în maximă siguranță și confort pentru cetățeni și agenți economici, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

De asemenea, premierul Recean s-a interesat despre măsurile întreprinse în vederea  combaterii infracționalității transfrontaliere și asigurării integrității în rândul ofițerilor vamali și ai poliției de frontieră. Șeful Executivului a solicitat să fie găsite soluții pentru simplificarea procedurilor de control vamal, în condiții de maximă siguranță pentru cetățenii ambelor state. 

Prim-ministrul a salutat activitatea misiunii EUBAM, care contribuie la sporirea controlului la frontieră și implementarea practicilor vamale în corespundere cu standardele UE. 

Punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga este primul în care s-a implementat conceptul de control comun la graniță cu Ucraina.

Foto: Guvern

img23001918

img23001918

img23001918

img23001918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!