ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul atenționează despre apariția unui nou tip de escrocherie

11:28 | 10.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) îndeamnă contribuabilii să fie vigilenți în contextul apariției unui nou tip de escrocherie cu utilizarea datelor și simbolicii autorității fiscale. Aceasta se manifestă prin expedierea aleatorie către contribuabili a mesajelor electronice, prin care se solicită achitarea unor presupuse restanțe către bugetul de stat, informează MOLDPRES.

În cazul recepționării unor astfel de notificări, cetățenii sunt îndemnați să informeze imediat organele de drept  și Serviciul Fiscal de Stat. Totodată, contribuabilii se pot adresa la orice Direcție deservire fiscală pentru a obține informația despre situația fiscală curentă.

Cetățenii care dețin semnătura digitală (electronică sau mobilă), pot verifica existența obligației fiscale a impozitului pe venit prin intermediul serviciului online „Contul curent al contribuabilului” din cadrul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”, care poate fi accesat de pe portalul www.sfs.md

Foto: SFS

img23001934

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!