ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS a devenit membru asociat al Partidului Popular European

12:47 | 10.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Partidul Acțiune și Solidaritate din Republica Moldova a devenit astăzi membru asociat al Partidului Popular European, fiind promovat de la statutul de membru observator, la cel de membru asociat al PPE, comunică MOLDPRES.

Decizia a fost luată astăzi de Adunarea Politică a PPE care are loc la Helsinki (Finlanda), ca urmare a obținerii de către Republica Moldova a statutului de țară candidat pentru aderarea la UE. Ca membru asociat al Partidului Popular European, PAS va avea drept de vot în interiorul PPE, va face parte din toate structurile partidului și va putea să participe la deciziile importante ale celei mai mari familii politice europene.

“Această promovare este dovada progresului reușit de echipa PAS în protejarea intereselor Republicii Moldova. Partidul Popular European și toate partidele membre sunt aliații fideli ai PAS și ai Moldovei în drumul nostru European”, se spune în comunicatul emis de PAS.

Și europarlamentarul Siegfried Mureșan a menționat pe pagina sa oficială că integrarea Republicii Moldova în instituții și structuri europene avansează. “Prin această nouă poziție, vocea Moldovei va fi auzită și mai puternic pe plan european. Rolul mai activ în interiorul PPE va permite PAS să lucreze strâns cu lideri politici din țările Uniunii Europene și să obțină mai ușor sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a opinat Mureșan.

În prezent PAS deține majoritatea în Parlamentul de la Chișinău și susține de doi ani o guvernare pro-europeană și pro-reforme.

img23001940

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!