ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Suediei în R. Moldova

17:55 | 13.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, doamna Katarina Fried, a relatat pentru MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii, viceprim-ministrul a informat despre noile priorități în agenda de promovare a politicilor de reintegrare a țării. Au fost comunicate pozițiile Chișinăului în raport cu situația din regiunea transnistreană, inclusiv ultimele evenimente de la Tiraspol.

Oleg Serebrian a spus că cele mai importante subiecte de pe agendă rămân: asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv la educație în limba maternă; accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole situate la est de autostrada Camenca-Tiraspol; menținerea stabilității și continuarea dialogului în formatele existente în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar și agenții economici.

Vicepremierul a mulțumit pentru asistența oferită țării noastre de Guvernul Suediei, în particular în domeniul promovării proiectelor de consolidare a măsurilor de încredere în Zona de Securitate și sprijinului în vederea protecției drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Foto: Biroul de reintegrare

img23002008

img23002008

img23002008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!