ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii şi USAID au stabilit noi priorităţi de colaborare

09:55 | 14.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Accelerarea dezvoltării economice a localităților rurale, promovarea exporturilor de produse agroalimentare, adoptarea tehnologiilor moderne de producere și procesare, dezvoltarea sectorului horticol și vitivinicol și ajustarea politicilor pentru sectoarele cu valoare înaltă. Acestea sunt direcțiile în care vor fi concentrate eforturile Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), transmite MOLDPRES.

Priorităţile au fost stabilite la o întâlnire de ieri a vicepremierului Vladimir Bolea, şeful MAIA, cu Mark Simakovsky, administratorul adjunct al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională, responsabil pentru Europa și Eurasia, și Scott Hocklander, directorul USAID Moldova.

 „Provocările din sectorul agricol sunt complexe, iar suportul USAID este esențial pentru continuarea reformelor în agricultură şi dezvoltarea rurală. Promovarea culturii antreprenoriale în mediul rural este o prioritate în politicile pe care le promovăm. Populația din zonele rurale, cu regret, are tendința de a migra în centrele urbane sau în țările dezvoltate economic. Agricultura, procesarea produselor agricole, zootehnia și agroturismul, asigură oportunități de creare a locurilor de muncă pentru cetățenii din zonele rurale. Avem ca scop să amplificăm activitățile agricole și să menținem populația în mediul rural”, a estimat Vladimir Bolea.

Colaborarea în următoarea perioadă dintre Ministerul Agriculturii și USAID se va realiza preponderent în cadrul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală.

Foto: MAIA

img23002019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!