ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a participat la ceremonia de comemorare a eroilor căzuţi pe platoul Coșnița

18:20 | 14.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat astăzi la ceremonia de comemorare a celor căzuți în luptele din primăvara anului 1992 pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova pe platoul de la Coșnița, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Evenimentul s-a desfășurat în fața Monumentului eroilor căzuți „Pentru Țară, Pentru Neam”, cu participarea reprezentanților Parlamentului, MAI, Ministerului Apărării, administrației publice raionale și locale, Inspectoratului de Poliție Dubăsari și Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, a veteranilor de război și a localnicilor. 

În discursul său, Oleg Serebrian a spus că R. Moldova nu a pierdut războiul de pe Nistru, chiar dacă forțele erau inegale. Datorită temerității celor care au apărat în acele zile suveranitatea țării noastre, s-a reușit menținerea Moldovei pe drumul ce duce spre democrație și libertate. Războiul de pe Nistru a zădărnicit evoluția noastră, dar n-a putut să ne oprească din cale. Totodată, vicepremierul a spus că autoritățile de la Chișinău fac tot posibilul ca umbra războiului să nu mai planeze asupra Republicii Moldova. 

În numele Guvernului Moldovei, Oleg Serebrian le-a mulțumit veteranilor conflictului militar de pe Nistru pentru devotamentul cu care și-au servit țara, pentru sacrificiul pe care l-au făcut pentru prezentul și viitorul nostru. 

După finalizarea evenimentului comemorativ, vicepremierul a avut o întrevedere cu reprezentanții administrației publice locale din raionul Dubăsari, fiind trecute în revistă situația actuală din raion și problemele cu care se confruntă locuitorii din regiune, inclusiv veteranii de război și familiile celor căzuți în lupte.  

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23002050

img23002050

img23002050

img23002050

img23002050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!