ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi descinderi în nordul țării în dosarul subvențiilor în agricultură

11:41 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord (DGT) a CNA și procurorii Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție au operat percheziții, în această dimineață, la cinci agenți economici din Bălți și la fostul șef al Secţiei Teritoriale Bălţi din cadrul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, descinderile au avut drept scop acumularea probatoriului pe cazurile de corupere pasivă, săvârşită de către angajaţii Secţiei Teritoriale Bălţi a AIPA, precum şi de corupere activă, comisă de către reprezentanţii Societăţilor cu Răspundere Limitată care au promis, oferit şi dat mijloace băneşti angajaţilor ST Bălţi a AIPA pentru obținerea subvenţiilor în agricultură.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate contracte, ordine de plată și facturi fiscale care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice complice la infracțiune care acordau instrumente în deghizarea provenienței banilor rezultați din infracțiune, precum și certificate ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare.

În prezent, în gestiunea CNA și a procurorilor sunt 48 de cauze penale care vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, trafic de influență și spălare de bani, săvârșite de angajați ai AIPA și agenți economici în procesul de acordare a subvențiilor pentru agricultură.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!