ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aplicația mobilă care permite aflarea timpului de sosire a transportului public a devenit funcțională

12:00 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Platforma de mobilitate urbană și aplicația mobilă pentru călători, ce permite aflarea timpului de sosire a transportului public din Chișinău, a devenit funcțională, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, primarul capitalei Ion Ceban a subliniat că programul a fost creat pentru confortul locuitorilor municipiului Chișinău și oaspeții orașului. „Dezvoltarea serviciilor transportului public este o prioritate pentru noi și ne dorim ca acestea să corespundă standardelor europene. În prezent, în peste 400 de troleibuze și 210 autobuze sunt instalate soft-uri care ne permit să urmărim circulația transportului public. Totodată, la stații urmează a fi instalate Panouri informaționale privind circulația autobuzelor și troleibuzelor. Aplicația este funcțională, iar până pe 15 mai vor avea loc verificări suplimentare”, a spus Ion Ceban.

La rândul său, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a menționat că programul poate fi vizualizat pe paginile companiilor prestatoare de servicii, pagina www.chișinău.md și www.mobilitatechișinău.md. „Municipalitatea își propune să continue procesul de modernizare și digitalizare a transportului public. Totodată, pentru a familiariza călătorii cu noua aplicație, va fi desfășurată o campanie de informare”, a remarcat Vitalie Mihalache.

Proiectul a costat peste 3,2 milioane de lei (circa 160 mii de euro). Specialiștii au lucrat la realizarea acestuia peste un an de zile.

În transportul public din capitală sunt înregistrate zilnic peste 600 mii de călătorii. Municipalitatea își propune să implementeze un program de monitorizare a semafoarelor, locurilor parcărilor disponibile, precum și altor servicii și aplicații privind mobilitatea urbană.

Foto simbol

img23002070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!