ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va acorda ajutor umanitar persoanelor sinistrate din Turcia

11:52 | 15.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Un lot de produse de primă necesitate pentru adulți și copii va fi transmis în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate din Turcia, la inițiativa Ministerului Afacerilor Interne. Decizia, aprobată în acest sens de Executiv, vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale, având în vedere că dimensiunea daunelor produse de cutremurele din 6 și 7 februarie anul curent depășește capacitățile naționale de răspuns, relatează MOLDPRES

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, lotul este compus din produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și articole de îngrijire pentru copii, perne, pături, prosoape, măști de protecție și alte bunuri cu o valoare totală de peste 8 milioane de lei.

Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, va asigura în comun cu Ministerul Finanțelor îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontiera de stat a bunurilor, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la destinație. Cheltuielile pentru realizarea misiunii de transportare vor constitui 348,7 mii de lei și vor fi acoperite de MAI.

Foto: Guvern

img23002073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!