ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația în centrul capitalei a fost restricționată din cauza unui protest

12:34 | 16.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că a fost sistat traficul pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei, perimetrul străzilor Maria Cebotari - Sfatul Țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit IGP, întrucât transportul public este redirecționat, polițiștii au îndemnat părinții să însoțească copiii, pentru a evita dezorientarea acestora, rătăcirea și expunerea lor riscului.

În centrul capitalei se desfășoară un protest organizat de formațiuni de opoziție. De la începutul întrunirii, 24 de participanți, printre care 15 minori fără însoțitori, au fost conduși la inspectorat pentru identificare. Una dintre persoane se afla în căutare. De asemenea, oamenii legii au reținut un bărbat de 37 de ani ce deținea un cuțit.

IGP a reiterat că nu va admite acțiuni care pun în pericol ordinea și securitatea publică. Totodată,  participanții nu trebuie să dețină obiecte interzise, periculoase pentru viața și sănătatea persoanelor.

De asemenea, oamenii legii au solicitat participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor forțelor de ordine, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

img23002115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!